Iščete nov in cenejši način ogrevanja? IR paneli so lahko prava rešitev za vaš dom. Ponudbo glede na velikost vašega prostora lahko dobite na spletni strani prava-klima.si/ir-paneli/. V bistvu dobite kar tri različne ponudbe, ki so neobvezujoče, kar pomeni, da so bolj informativnega namena. Podjetje Ekolis vam sicer naredi brezplačni ogled in izmeritev prostorov ter potem naredi tudi najprimernejšo ponudbo za vas. Izračunajo lahko tudi okviren prihranek pri stroških ogrevanja, ki bo najverjetneje bistveno velik. IR paneli so tudi primerni za praktično vsak prostor tako v domu kot tudi v poslovnih in industrijskih objektih.

IR paneli

Gotovo vas zanimajo prednosti IR panelov in zakaj bi se zanje odločili tudi vi. Ogrevanje z njimi je lahko veliko ceneje, kar je seveda odvisno od tega, kaj imate trenutno oziroma kaj v primeru nove gradnje sicer načrtujete. Danes je izbire veliko in je tudi nekaj drugih poceni alternativ, vendar običajno zahtevajo zelo visoko začetno naložbo ali pa kasneje stanejo veliko. Z IR paneli boste imeli dokaj nizko začetno naložbo in tudi stroške, zato so zagotovo ena najcenejših načinov ogrevanja. Ogromno cenejši so od drugih načinov električnega ogrevanja, ker so edini s skoraj popolnim izkoristkom.

Ker cena danes ni edini pomemben dejavnik, so IR paneli dobra izbira tudi iz ekološkega vidika. Sami namreč ne oddajajo ogljikovega dioksida ali drugih škodljivih snovi, ki so kar velika težava pri pečeh na drva in podobnih. Ob nizkem pritisku in temperaturi, ko vsi kurijo, so nekateri kraji v Sloveniji celi v dimu, kar pomeni, da je zrak zelo očitno onesnažen in škodljiv, zato niti ne bi smel nobeden biti zunaj.

To pa tudi niso še vse prednosti, sta pa cena in onesnaževanje največja in dovolj velika razloga, da so IR paneli prava izbira za vse, ki sicer ogrevate s fosilnimi gorivi ali na druge nečiste načine. IR paneli so tudi preprosti za namestitev in uporabo, saj jih samo prižgemo oziroma jih upravljamo s termostati, kar ne vzame skoraj nič časa in truda.