Plakati so dobro oglasno sredstvo za vašo prodajo in jih naročite tukaj https://magmamedia.si/tisk-plakatov/ ter jih dobite v enem dnevu. Vendar ni vseeno, kako so ti plakati izdelani. Morajo biti odlično oblikovani in natisnjeni na pravi papir tudi glede na uporabo. Lahko so majhni in se jih deli ljudem ali se jih da v nabiralnike, ali malo večji za obešanje v prostorih, srednje veliki in zelo veliki, da se jih obesi v dvorane ali tudi zunaj na prosto. Zunaj, če niso pod streho, morajo biti tako narejeni, da jih vreme ne uniči takoj. Odvisno je od namena plakata in koliko časa želite, da bi učinkoval.

plakati

Nekateri plakati oglašujejo enkratne dogodke in morajo biti učinkoviti ter vidni na primer nekaj mesecev, tednov ali dni. Drugi pa so trajni, ti pa naj bi bili nekaj let tam, kamor se jih obesi. Ti oglašujejo običajno storitve ali določene produkte, ki so dlje časa aktualni. Učinkoviti pa so le, če so dobro oblikovani in so na njih prave informacije, ki pritegnejo občinstvo.

Dobri plakati so tisti, ki pritegnejo oko in izstopajo iz povprečja ter so drugačni od konkurence. Pritegnejo lahko najprej s sliko in tudi besedilom. Besedilo mora biti kratko, da si ljudje zapomnijo informacijo. To pomeni, da je najbolje, da so na plakatu največ tri informacije hkrati. Predvsem ne pozabite obvestiti, kako vas ljudje najdejo.

Plakati vam povečajo prodajo lahko do 20 %, kar je zelo veliko, čer jih vidi dosti ljudi. Nikar ne podcenjujte tega učinka, ker je še vedno zelo veliko ljudi, ki nimajo interneta ali mobilnega telefona, če pa ju imajo, ju ne uporabljajo. Morda so med njimi ravno vaše stranke, zato je nujno, da naredite plakate. Preko njih vas bodo tiste stranke gotovo našle ter kupile, kar prodajate, če je vaša ponudba konkurenčna in kakovostna. To pa pomeni, da rešuje problem strank.