Zdravstveno zavarovanje je pri nas razdeljeno na dva dela in sicer obvezno ter prostovoljno. Če izberete prostovoljno zdravstveno zavarovanje Prva, boste imeli brezplačne storitve, ki jih ne krije osnovno zavarovanje, to so več dni ležanja v bolnici, ne nujne operacije, prevoz z rešilcem, boljša zdravila in tudi lahko svojo sobo s televizijo ter oskrbo v bolnici, če boste plačali nekoliko višjo premijo od osnovne. Premije so različne. Večina ljudi plačuje osnovno, nekateri pa s tem niso zadovoljni in hočejo za sebe ter svoje zdravje več. Zato se pozanimajte pri svetovalcu, katera premija je za vas najboljša.

Zdravstveno zavarovanje

Dodatno zdravstveno zavarovanje vam bo omogočilo zdravstvene storitve, zdravila in vse, kar boste potrebovali, če se vam zgodi nesreča, če zbolite, potrebujete operacijo ali zdravljenje, zdravila ter terapije, ki si jih običajni državljani ne morejo privoščiti, saj gredo lahko cene v nekaj sto tisoč evrov. Če ste zdravi in opravljate samo preventivni pregled to ni težava, če zbolite tako, da si ne morete sami pomagati ali ostarite, pa je to lahko večji problem, ki ga rešuje vzajemno zdravstveno zavarovanje, ki ga koristite takrat, ko ga potrebujete.

Nekateri menijo, da bodo plačevali zavarovanje takrat, ko ga bodo potrebovali, vendar to in mogoče. Pravila so taka, da morate plačevati zavarovanje vsaj 3 mesece, da ga lahko četrti mesec koristite in če med tem časom zbolite, boste morali vse plačati sami pa še premija bo večja, ker ob sklenitvi zavarovanja niste bili zdravi. Zato se najbolj splača zdravstveno zavarovanje plačevati redno in čim prej, ko ste mladi. Najnižjo premijo boste plačali takrat, ko boste zaključili s statusom študenta in se boste v istem letu še dodatno zavarovali.

Izbira zavarovalnice včasih ni lahka, vendar poglejte zgornjo povezavo, kjer boste našli zanesljivo in odzivno zavarovalnico z ugodnimi premijami. Pomembno je, da vas zavarovalnica obravnava resno in tudi plača storitve, ki vam pripadajo skupaj z zdravljenjem ter zdravili. Zato izberite Prvo in najboljšo.