Pogosto se nam zgodi, da se poškodujemo. Ali samo pademo in doživimo manjši udarec ali pa je naša poškodba malo hujša. Včasih okrevanje po nesreči ni kaj preveč hitro, pogosto se zgodi, da je potrebna fizioterapija.

Fizioterapija se ukvarja s fizično rehabilitacijo ali okrevanjem po poškodbi. Zdravstveni center Therapia dom ima tudi možnost, fizioterapijo opravljate na domu. Fizioterapija na domu je vsekakor nekaj zelo praktičnega, če seveda kot pacient nimate časa ali pa je vaša poškodba tako huda, da se same ordinacije ne morete udeležiti.  Fizioterapija na domu je pomembna za tiste paciente, ki so bili operirani, doživeli hujšo poškodbo. pri hoji potrebujejo asistenta, šepajo, rabijo pripomočke za hojo, težko hodijo na krajše ali daljše razdalje, imajo slabo ravnotežje, so starejši in nimajo dovolj fizične kondicije, To so vsi dejavniki, iz katerih razberejo, kje se bo pacientova fizioterapija izvajala.

Kako pa sploh poteka fizioterapija na domu?
Vsekakor je najprej potreben pregled. To velja seveda za vse vrste poškodb, tudi preden dobimo zobni aparat imamo najprej pregled, to velja tudi pri fizioterapiji. Pote, ko je pregled opravljen, zdravnik razloži pacientu, kako bo potekala njihova fizioterapija.

Potem pacient in zdravnik skupaj naredita načrt, kolikokrat na teden bo potekala fizioterapija, kje in pa seveda kdaj bo potekala.
Kot sem že omenila je fizioterapija namenjena vsem, ki se soočajo z nestabilno hojo, stojo, s slabim ravnotežjem…
To pa lahko povzročijo številne bolezni in pa najpogosteje nezgode. Te bolezni se sicer delijo na tri skupine. In sicer na nevrološke bolezni, travmatološke bolezni in pa ortopedske težave. Katere so nevrološke bolezni? to so naprimer vse bolezni, ki so povezane z živci, npr možganska kap, demenca, poškodbe živcev, mišična distrofija. Ortopedske in travmatološke težave so obraba ali zlom kolka, zlom reber, strganje vezi… Med druge težave pa spada rak, psihološke težave, depresija, anksioznost, artitis, inkotinenca in druge.