Gnojenje trave je vedno bolj popularna dejavnost pri domačih uporabnikih. Z gnojili za travo lahko postane bujna in zelena trava tudi naša travnata površina v okolici doma ali objekta, kjer bi si želeli estetsko privlačen videz.

gnojenje-trave

Naši travni površini lahko pomagamo do lepe in hitre rasti z različnimi gnojili in prehranjevalnimi dodatki za rastline. V večini primerov so v površinah zemlje že potrebni elementi za lepo rast in gnojenje trave, dodati pa je potrebno samo manjkajoče, ki zelenico le še polepšajo in naredijo travnato strukturo mehko in udobno tudi za gola stopala. Elementi, katerih je vsebnost premajhna so v večini primerov dušik, fosfor, kalij in ponekod tudi železo. Glede na klimatske pogoje, zemlje, vrste travnatih površin in sezone pa se sestava gnojil razlikuje. Pravo izbiro gnojila za vaš dom, pa vam nudijo različni proizvajalci kakovostnih naravnih gnojil, ki se posvečajo vsaki stranki natančno in se trudijo pomagati vsakemu posamezniku, da najde gnojilo po svojih potrebah, željah in merilih za njegov dom, ki uspešno in učinkovito delovalo za rast prelepe in mehke zelenice.

Za prelepo zelenico pa se je gnojenje trave tudi naučiti in skrbno načrtovati. Za najbolj gosto in prelepo travnato površino je potrebno zemljo gnojiti 4-5 krat na sezono, za zdravo travo pa je dovolj 2-kratno sezonsko gnojenje trave. Pri gnojenju travnatih površin pa je potrebno opazovati časovno delovanje samega gnojila, saj lahko v primeru gnojenja s prevelikimi količinami gnojila pregnojimo zemljo, ki bo povzročila ožgano zelenico ali druge težave. Pred prvim gnojenjem pa vedno potrebna analiza zemlje, saj lahko le tako izberemo primerno in učinkovito gnojilo za našo prst. Kislost zemlje mora biti uravnovešena okoli 5,5 do 6,0 pH, to pa lahko popravimo z apnim , ki z žveplom popravi kislost same zemlje. Če o gnojenju vaše zelenice ne razmišljate sami lahko delo prepustite strokovnjakom, saj bo tako gnojenje trave najbolj učinkovito uspešno.