Zimski čas že trka na naša vrata – vse nižje jutranje temperature, pa tudi vse pogostejša opažanja božičnih okraskov, nas opominjajo, da je čas tudi za kurjavo. Kamini na drva, ki jih ponuja www.pecarstvo-hrovat.si/kaj-delamo/kamini-na-drva-hrovat, predstavljajo pomemben del zimske idile, ki jo lahko opazujemo na varnem in od znotraj.

Kratka zgodovina kaminov – ali kdaj se je vse začelo?

Dejstvo je, da imajo sodobni kamini drugačno vlogo kot kamini v preteklosti.  Kamine so tako nekoč uporabljali predvsem v praktične namene kot so segrevanje prostorov, segrevanje vode in kuhanje. Prve kamine najdemo v srednjeveških hišah in gradovih, ob tem je potrebno poudariti, da je oblika prvih kaminov drugačna od sodobnih, ves čas pa se je nadgrajevalo in spreminjalo tudi orodje, ki so ga uporabljali za vzdrževanje ognja v kaminu. Najsodobnejši kamini se nadgrajujejo predvsem v smeri energetske učinkovitosti pa tudi omejevanja izpustov v ozračje.

Ali so kamini na drva prava izbira?

Kamini na drva so ustrezna izbira za raznolik nabor uporabnikov, pri tem pri vgradnih kaminih v ospredje postavljamo tiste, ki živite v hišah.  Vgradni kamini zagotavljajo prostoru estetsko funkcijo, ob tem pa podpirajo tudi druga področja vašega delovanja, kamor sodi zagotavljanje ogrevanja prostorov, pa tudi sprostitev in uživanje ob spremljanju plamenov.

 

kamini na drva

 

Pri izbiri bodite pozorni na kakovost izdelave kamina ter se prepričajte, da kamin, ki ga izberete toploto oddaja še več ur po prenehanju gorenja. Samo na tak način boste povečali energetsko učinkovitost prostora in povrnili finančne vložke.

Kamin na drva je dodatek v vašem prostoru, ki vam ga bodo zagotovo zavidali vsi vaši gostje. Vsak kamin je unikaten in prilagojen točno vašemu prostoru, seveda pa se upoštevajo tudi vaše želje in skladnost z ambientom prostora v katerega proizvod nameščate. Slednje vašim željam omogoča nabor različnih materialov med katerimi izberete tiste, ki zagotavljajo najboljšo povezavo med dizajnersko oziroma estetsko vlogo kamina ter njegovo uporabo vrednostjo pri zagotavljanju toplote.