Tiskalniki so osnovni pisarniški pripomoček praktično vsake pisarne, zaradi svoje relativno dobre finančne dostopnosti pa tudi večine domov. Nabava kartuše zahteva stalne finančne odlive, zato je ključno iskati informacije o tem, kjer najti poceni kartuše.

Uporaba tiskalnikov

Tiskalniki so prostostoječe izhodne naprave računalnika, ki jih uporabljamo za tiskanje dokumentov (na primer besedil, preglednic, slik in podobno). Tiskalnik lahko podatke o tem, kaj mora natisniti pridobiti neposredno iz računalnika oziroma druge s tiskalnikom povezljive naprave. Pri povezovanju tiskalnika in računalnika lahko običajno uporabljamo USB-kabel ali pa brezžično povezavo, ki se jo vzpostavi med obema napravama.

Prvi tiskalniki so sicer na trg prišli leta 1968, kot prvo podjetje je tiskalnike lansiralo podjetje Epson. Zahteve po hitrejšem tiskanju doma in v pisarnah so leta 1984 privedle do prvega nizkocenovnega laserskega tiskalnika, ki ga je lansiralo podjetje HP LaserJet. Razvoj je v zadnjih letih vodil do razvoja 3D tiskalnikov, ki se v večini uporabljajo za industrijske namene, trg na tem področju pa vztrajno raste.

 

kartuše

 

Iskanje poceni kartuše

Iskanje poceni kartuše je lahko pravi izziv – za izkušene in manj izkušene nakupovalce. Dejstvo je, da kartuša predstavlja enega od najdražjih nakupov povezanih s tiskanjem. Sam tiskalnik je namreč relativno poceni, še več, mnogi pravijo, da podjetja s prodajo tiskalnikov ne zaslužijo veliko. Povsem drugo zgodbo predstavljajo kartuše, ki jih morajo uporabniki, pogosto menjati.

Menjava kartuše se običajno opravi, ko barve zmanjka, kar opazimo kot slabše vidne znake oziroma simbole na natisnjem listu papirja. Večja podjetja, ki potrebujejo visoko kakovosten tisk morajo  kartuše zamenjati še prej – običajno takoj, ko se pojavi bolj bled in manj obarvan tisk. Pogosto je lahko slabši tisk povezan tudi z težavami na glavi tiskalnika. Prav tako se lahko, če ne tiskate pogosto, kartuše zasušijo, zato je smiselno skrbeti za reden tisk vsaj nekaj strani besedila oziroma slik.

Originalna kartuša proizvajalca je dražja, zato trg ponuja tudi kompatibilne kartuše (sicer neoriginalne, vendar certificirane), ki ih lahko na spletu (pa tudi v trgovinah) dobite po ugodnejših cenah. Z nakupom kompatibilnih kartuš bo vaš nakup bistveno cenejši.